trazi po forumu clanovi foruma

» Welcome Guest
[ Log In :: Register ]


 

[ Track This Topic :: Email This Topic :: Print this topic ]

odgovori na temu nova tema nova anketa
Topic: oldschool vs. newschool daske< Next Oldest | Next Newest >
 Post Number: 1
kikiriki Search for posts by this member.

AvatarGroup: Members
Posts: 2
Joined: Jun. 2011
PostIcon Posted on: 11 May 2012, 21:06  Skip to the next post in this topic. Ignoriraj postove!   CITIRAJ

Zanimaju me mišljenja i iskustva onih koji su već duže u ovom sportu, i koji su vozili i stare i nove daske.. Što se tiče ostalih dijelova opreme, tu nemam dileme, mislim da sve više manje napreduje pa uvijek tražim što novije godište.

A sada o daskama. Ovaj topic sam otvorio potaknut čitanjem nekih članaka o starijim daskama, a posebno mi je za oko zapeo članak na boardseekeru o usporedbi daski Mistral Screamer iz '92 i '07. Da ne objašnjavam o čemu se radi evo linka: http://www.boardseekermag.com/special....39.html

Sada kada ste pročitali članak, mislim da se i vi pitate koja je situacija s ostalim daskama, mene osobno najviše zanima usporedba starih i novih slalom daski.
Iako čisto sumnjam da neka slalom daska iz 92' može konkurirati današnjem X-Fireu ili iSonicu, zanima me kakva je situacija s daskama iz razdoblja 2000-2004 npr. pogotovo za ove naše chopaste uvjete. Znači razdoblje dok su slalom daske bile još starijeg shapea (uže i duže) u usporedbi s ovim novim slalom daskama. Pretpostavljam da novije daske lakše i brže izglisiraju, podržavaju veći raspon kvadrature kod jedra i da imaju bolju kontrolu, ali me zanima kakva je situacija s ubrzanjem do top speeda, s chopom i s top speedom kod chopastih uvjeta, i generalno ostale stvari vrijedne spomena. Jer ako je situacija slična kao ova u članku koji sam naveo, ja osobno bi radije probao naći neku stariju dasku i usput proći dosta jeftinije.

Što se tiče wave i freestyle daski po onome što čitam i čujem ove novije su znatno uznapredovale, iako ima jedan zanimljiv članak ovde: http://www.peterman.dk/windsur....200.htm
iz kojeg se vidi kako za manje od 100 € dobit modernu wave dasku.

Siguran sam da se ista stvar može primjeniti i na neku stariju slalom dasku koju nos po jačem vjetru diže u zrak, zbog čega sam još i više zainteresiran za nabavku neke stare slalom daske.

Eto iskusnjare, pucajte.  :)
Offline
Move to the top. Profile CONTACT 
 Post Number: 2
matko Search for posts by this member.

AvatarGroup: Members
Posts: 32
Joined: Jan. 2004
PostIcon Posted on: 12 Jun. 2012, 12:01 Skip to the previous post in this topic.  Ignoriraj postove!   CITIRAJ

mislim da je ovaj članak sasvim dobro objasnio razlike old vs. new school dasaka .  to vrijedi i za slalom, daske su šire,kraće,brže izglisiraju,udobnije su i komfornije za voziti,dobre u okretu
 E sad,u čopastim i wave uvjetima stare daske bi trebale biti brže jer su uže i lakše se provlače kroz valove. Grozni je nedavno sa starim Axxisom vozio 40 čvorova, znači nije ni stara škola za bacit :radikal:
Offline
Move to the top. Profile CONTACT 
1 replies since 11 May 2012, 21:06 < Next Oldest | Next Newest >

[ Track This Topic :: Email This Topic :: Print this topic ]


 
odgovori na temu nova tema nova anketa

» Quick Reply oldschool vs. newschool daske
iB Code Buttons
You are posting as:

Do you wish to enable your signature for this post?
Do you wish to enable emoticons for this post?
Track this topic
View All Emoticons
View iB Code
Emoticon Emoticon Emoticon Emoticon Emoticon Emoticon Emoticon Emoticon Emoticon Emoticon Emoticon


1 members are viewing this topic
>Guest