glavni izbornik

Reklame

regate
Freestyle BOB 005, Zadar (15.4.-17.4.2005)Grozni je opet pokazao tko je najbolji freestyler u hrvatskoj
Već tradicionalno prva freestyle reagta u sezoni za adria i hrvatski kup se održala u Zadru na poznatoj zadarskoj gradskoj plaži Kolovare. Nastupilo je 18 natjecatelja iz hrvatske i slovenije tako da je regata imala i međunarodni karakter. Organizator se kao i prošlih godina potrudio uz sponzorsku pomoć i volonterski rad članova KJD Frotunala da regata bude na visokoj razini.

Regata je započela u petak sa otvorenjem novog surf centra u Sabunikama, gdje je priređen prigodni domjenak. Jaki jugo najavljen za subotu obećavao je da će se regata odvoziti u najboljim uvjetima. U subotu ujutro nakon prijava regata je započela u 11h gdje se vozio standardni sistem duple eliminacije - četvero natjecatelja vozi svaki heat, a dva idu dalje. Pri jakom jugu od 25 do 30 čvorova odvožen je prvi krug eliminacija. Na vodi su se vrtili svi zahtjevniji trikovi poput front loopa, spocka, flake, vulcana i willy skipera što je privuklo oko 70-tak zantiželjnih gledatelja na obali. Nakon prvog kruga eliminacija na vodećim pozicijama završili su - Mladen Belamarić (Grozni), Žiga Hrček, Žan Andraž i Draško Andrić. U finalu i loser heatovima se vodila velika borba. Iznenađenje je bio svakako kaštelanin Ivan Drnasin koji se izborio za solidno 5 mjesto. Braća Sikirić (Ivan i Josip) iz Bibinja također su dali sve od sebe gdje je Ivan Sikirić podijelio 7. mjesto zajedno sa Markom Rudićem i zadraninom Marinkom Miočićem.
Na moru je u nekim trenucima bilo i do 50tak jedara, jer su svi ostali prisutni surferi također pokušavali što bolje iskorisiti jako jugo.

Nakon kratke pauze i osvježenja sudački tim je odlučio da se vozi još jedan krug eliminacija. Vjetar je pojačao na do 40 čvorova i većina je narigala svoja najmanja jedra (četvorke) te pripremila svoje najmanje daske (70 litara). Neki su pri tome ostali nažalost i na obali. U finale su ušli opet Mladen Belmarić, (Grozni), Žiga Hrček, Žan Andraž i Damir Veledar. Budući da je u jednom krugu eliminacija probijedio Grozni, a u drugome Žiga odlučeno je da se vozi super finale ili jednostavnije rečeno heat 1 na 1 te odluči o prvom mjestu. Budući da je Grozni vozio malu dasku u finalu sa Žigom ponestalo mu je vjetra, što je vjerojatno spriječilo da da sve od sebe. Žiga se je ovdje pokazao kao bolji, skupio više bodova i zasluženo pobijedio uz podršku navijača.


Kad zapuše gledatelji su imali što vidjeti (Grozni) Žiga je ipak bio bolji u super finalu od Groznog

U subotu navečer regata je zaključena uz surfersku večeru i roštilj u caffe baru Rio, gdje su podijeljene nagrade i pehari za najbolje. U nedjelju onima koji su odlučili ostati organizator je kao i svake godine priredio besplatnu kino predstavu.
Šteta je što se na regati u Zadru nije pojavilo i sudjelovalo nekoliko najboljih freestylera iz hrvatske kao što je Marko Simić, Davor Šarić i Marko Štefančić koji bi vjerojatno učinili ovu regatu još zanimljivijom.

U sklopu Kenwood kupa koji ima nagradni fond od 1000EUR za koji se ova regata isto bodovala, sljedeća freestyle regata će se održati u Perni na poulotoku Pelješcu od 22.7. do 24.7.2005, a za kup se još boduje regata na istom mjestu koja će se održati od 2.9. do 4.9.2005 .
Nadajmo se da će nas i sljedeće godine zadrani dočekati sa još boljom organizacijom, više sponzora i većim nagradnim fondom.

galerija slika (TNX to: Štef, Melki, Marko R.)
video - Draško (DiVX 5)
video - Grozni i Žiga (DiVX 5)

Rezultati za Hrvatski Kup

Rezultati za Kenwood i Adria Kup


(c) WSurf 2005. Sve prijedloge, sugestije i komentare šaljite webmasteru.