glavni izbornik

Reklame

regate
Završen Kup Hrvatske i Adria Cup u formuli i slalomuNajbolji u Adria Cupu - Berlengi (3), Vidaković (1), Desnica (2)
Nakon nekoliko super dobrih sezona regatavanja došla je na red i jedna slaba. Od 6 regata u formuli uspješno su završene samo tri. Formulaši su se prvo dobro izvozali na Bolu, a zatim i u Vignju, što se ne bi moglo reči i za zadnju regatu u Premanturi na kojoj su održana samo dva plova u više nego marginalnim uvjetima.

Stojan Vidakovič (Starboard/Severne) je sasvim sigurno dokazao da je u Adria Cupu nepobjediv. Vladan Desnica (Starboard/Severne) je ove godine konstantnim solidnim rezultatima skupio dovoljno bodova za drugo mjesto, što se ne bi moglo reči za trećeplasiranog Ante Berlengija (Starboard/Gaastra) čiji su rezultati više varirali.
Ipak, Ante je u ukupnom poretku u Kupu Hrvatske preskočio Vladana za jedan bod i drugu godinu za redom osvojio kup. U Kupu Hrvatske slijede Vladan na drugom mjestu i Oliver Biljman (Starboard/Neilpryde) na trečem.
Olivera je nedolazak na regatu na Bolu koštao boljeg plasmana u ukupnom poretku no Oliver je sasvim sigurno na Državnom Prvenstvu u Vignju, na najjačoj regati u sezoni, dokazao da je trenutno naš najbolji formulaš.

Vladan Desnica - marljivim skupljanjem bodova u Adria Cupu opet drugi, a isto tako i u Hrv. Kupu U slalomu je bio najbolji Ante Berlengi, kao i pobjednik Hrv. Kupa

Kup Hrvatske i Adria Cup u slalomu ove je godine prošao još gore od formule i na kraju je uspješno održana samo ona prva regata na Jadriji u kojoj su održana samo dva plova. Znači rezultati ostaju isti kao na toj regati, Stojan Vidakovič - prvi u Adria Cupu, Ante Berlengi - Prvak Hrvatske u slalomu.

Da ne bi sve bilo ovako otužno evo i lijepih vijesti. Dogodine se sprema još pokoja regata više u Adria Cupu, a i slalom će od sada biti znatno zastupljeniji i održavati će se se na skoro svim regatama u slučaju jačeg vjetra. S obzirom na enorman porast broja slalom regata lokalnog karaktera, očekujemo da će i u Kup Hrvatske dogodine uletit neke nove face.

Kalendar za 2006-u dolazi uskoro, do tada se vidimo na slalomu u Baškoj ili na nekom wave spotu!

Bol Optima 2005 - prva uspješna regata formule Vjerojatno najbolji hrvatski formulaš - Oliver Biljman


(c) WSurf 2005. Sve prijedloge, sugestije i komentare šaljite webmasteru.