glavni izbornik

Reklame


Natjecanja na Jarunu - 1998

Ako nekome još nije jasno kako maleno jezerce u zavjetrini savskog nasipa može biti veliki surf centar, neka dođe i vidi uhodanu surf školu, dobro opremljeni klupski hangar, nekoliko regata svake godine, stotinjak klupskih članova i trojicu od 4 prvoplasirana natjecatelja u Kupu Hrvatske ove godine. Stari konji se sasvim dobro i sami snalaze na moru i u natjecanjima za Kup i Prvenstvo Hrvatske, dok se ovdje se največa briga posvečuje juniorskim uzrastima, pa se zato već nekoliko godina niti ne organizira seniorsko prvenstvo. Večina natjecatelja koristi klupsku opremu, neki zato jer svoju nemaju, a ostali zato jer daske pogodna za vjetrove koji pušu na Jadranu nisu osobito upotrebljive u jarunskim uvjetima.

Rezultate natjecanja na Jarunu u 1997. godini možete vidjeti ovdje

***

Regata za otvorenje surf sezone '98 na Jarunu

Prva regata u sezoni za natjecatelje srednjoškolskog uzrasta (juniori). Regata je održana 16. 5. 1998. na Jarunu, a sudjelovalo je 10 juniora.

MjestoNatjecatelj
1.Davor Šarić
2.Draško Andrić
3.Marko Rihelj
4.Jaša Čalogović
5.Marin Komesar
6.Tomislav Prokopić
7.Marin Veršić
7.Saša Kauzlarić
9.Igor Lerman
9.Dinko Krasić

***

Velika školska regata '98

U ovogodišnjoj velikoj školskoj regati sudjelovale su nažalost samo osnovne škole (mlađi juniori). Regata je održana 20.6.1998, a sudjelovalo je ukupno 7. osnovnih škola sa ukupno deset natjecatelja

Ekipni rezultati
MjestoŠkola
1.O. WALDORFSKA Š. "Sv. Jurja"
2.O. Š. "Tina Ujevića"
3.O. Š. "Davorina Trstenjaka"
4.O. Š. "Rudeš"
5.O. Š. "Izidora Kršnjavoga"
6.O. Š. "Alojzija Stepinca"
7.O. Š. "Prečko"
Pojedinačno
MjestoNatjecatelj
1.Zlatko Grčić
2.Vedran Grčić
3.Janko Zubčević
4.Darko Pribeg
5.Joško Zubčević
6.Marko Osvaldić
7.Dean Faj
8.Ivan Gavran
9.Kristina Gavran
10.Atina Al-Hariri

***

Windsurf kup Jarun '98 (12.-13.9. 1998)

Na Jarunu, največem hrvatskom surf centru i ove godine održana je vrlo jaka regata za sve kategorije juniora, mlađih juniora i juniorki. Loše vrijeme kakvo je u ovo doba godine uobičajeno u Zagrebu, spriječilo je veliki broj natjecatelja da se pojave na regati. Zapravo, nije ih spriječilo vrijeme, već tate i mame koji nikako ne mogu razumjeti da netko hoće ići po kiši jedriti samo u kupaćim gačama, pa ih nisu ni pustili na regatu. Ipak, 18 najodlučnijih odvozili su u subotu dvije vožnje, a kako je u nedelju bilo prohladno i bez vjetra regata je zaključena i podjeljene su nagrade. U konkurenciji juniora (do 18 g.) Marin Komesar je zahvaljujući novom VX3 8.3 jedru postigao najpovoljniji omjer tjelesne težine i kvadrature jedra (cca 6 kg/m2) i premočno pobjedio u obje trke. Vedran Grčić je bio drugi, a Dinko Krasić treči. Kako je žestoka bila konkurencija vidi se iz rezultata Marina Veršića koji je ove godine zauzeo vrlo dobro 3. mjesto u konkurenciji juniora u Kupu Hrvatske, i prvo mjesto u overall poretku za ulazak u A diviziju slijedeče godine, a ovdje se morao zadovoljiti posljednjim mjestom. Možda je problem u različitoj koncentraciji soli i lopoča u vodi.

Mlađi juniori
MjestoNatjecatelj
1.Hrvoje Vunarić
2.Zlatko Grčić
3.Joško Zubčević
4.Dean Faj
5.Janko Zubčević
6.Marin Berlengi
6.Marko Kuten
8.Ivan Gavran
Juniori
MjestoNatjecatelj
1.Marin Komesar
2.Vedran Grčić
3.Damir Gergorec
3.Dinko Krasić
5.Igor Lerman
6.Marko Rihelj
7.Marin Veršić

Juniorke
MjestoNatjecateljica
1.Atina Al Hariri
1.Maja Roboz


(c) WSurf 2003. Sve prijedloge, sugestije i komentare šaljite webmasteru.