glavni izbornik

Reklame

regate
Biograd WS Cup 2008
(4.-8.10.2008)U Pašmanskom kanalu pored marine Kornati u organizaciji Yachting Club Biograd od 4.10. do 8.10.2008 održana je regata za Kup Hrvatske u klasi slalom i formula windsurfing. Budući da je regata bila smještena djelomično preko radnog tjedna, privukla je mali broj, zagriženih natjecatelja koji su imali međusobno razriješiti to malo pitanje tko je ama-baš najbolji ove godine. Uz njih u Biograd privremeno naravno doselili su i nekolicina tribu surfer-beduina, djevojaka i caddia.

Subotu popodne sjeverozapadnjak od 6 do 14 čvorova dočekao je tek registrirane jedriličare dopustivši da se odmah odvozi prvi plov formule. U nedjelju ujutro prijetila je bonaca no poslije podne maestral je digao do svih 13 čvorova dopustivši da se odvoze drugi i treći plov formule. Preostale dane lahorić umješan sa bonacom nije uopće dopustio nikakvo surfanje.

Predzadnja regata ove sezone omogućila je da se već razriješi pitanje ovogodišnjeg prvaka države među formulašima. Ante Berlengi (CRO-96) osvojio je prvo mjesto sa time da je ranije u sezoni pobijedio na Bolu i Vignju. Ova treća pobjeda izdigla ga je nad ostalim formulašima na sigurno prvo mjesto u državi. Stojan Vidiković (SLO-5) dospio je na drugo mjesto, a na treće mjesto dospio je Luka Mratović (CRO-751).


Na oduševljene gledatelja suparnici Berlengi i Mratović u Biogradu kao povodom svakog susreta nastavili su intimnu bitku ega te ganjali i razbijali more u paru završivši s teatralnim klimaksom gdje je Mratovićevo gigantsko jedro jednostavno eksplodiralo.

Vjetar nije dosegao minimum 15 čvorova potrebnih za slalom te ovo je već treća regata u Kupu gdje se slalom uopće nije odvozio. Sudac Bojan Berelngi je bio prisiljen izumiti niz glupih i opasnih igara kako bih zaustavio štetočinski nagon za nezaposlene ekstremne sportaše. Gledajući s optimizmom, ako zapuše vjetar kako treba u Jadriji od 30.10. do 4.11.2008 tokom posljednje regate za Kup u sezoni, biti će to napeta bitka za titulu prvaka Hrvatske i adrenalinski spektakl. Iako je Ante Berlengi Ante  pobijedio jedini uvaženi slalom ove sezone za drugu pobjedu će se morati ipak izboriti.


Galerija slika


(c) WSurf 2008. Sve prijedloge, sugestije i komentare šaljite webmasteru.