glavni izbornik

Reklame

regate
Podstrana, 20.-22.6.2008
Hrvatsko državno prvenstvo u freestyle-u,
slalom Cup PodstranaGrozni je opet uništavao konkurenciju

Ovoga puta regata u Podstrani pored Splita koja je održana za vikend 20. i 21.6.2008 je imala nažalost koliziju sa regatom za Kup Volosko u Preluci pa je odaziv natjecatelja unatoć bogatom nagradnom fondu bio nešto manji od očekivanog.  No na sreću vjetar je taj vikend bio naklonjen posjetiteljima i natjecateljima. Zbog boljih vjetrovnih uvijeta cijela regata se odvila u Ruskamenu koji je dvadesetak kilometara udaljen od Podstrane. Prvi dan zabilježena je jačina maestrala od 25 čvorova, a drugi dan regate maestral je bio nešto slabiji (22 čvora).

Regata u Podstrani se bodovala za Hrvatsko državno prvenstvo u freestyle-u, gdje se prijavilo ukupno 6 hrvatskih natjecatelja. Nažalost slovenske ili druge inostrane konkurencije nije bilo. Ovdje je zasluženo titulu prvaka obranio Mladen Belamarić (Grozni) koji je još jednom pokazao da je daleko ispred ostale hrvatske freestyle konkurencije. Kao viceprvak se plasirao splićanin Marin Siriščević (Sira), a treći je bio Matko Jovanović iz Zagreba. Naš olimpijac za RS:X u Kini, Luka Mratović se također okušao u ovom natjecanju i zauzeo 4. mjesto.
Za pohvaliti je organizatore što su osigurali vrijedne nagrade za natjecatelje pa je tako Gozni uz pehar i medalju HJSa kući odnio i novi Fanatic Skate 107.

Matko Jovanović Jakov Krstulović i Sašo Jančigaj

U slalomu za Cup Podstrane bilo je prijavljeno nešto više natjecatelja (ukupno 9.), a regatu je posjetio i Saša Jančigaj (SLO-11) iz Slovenije. Ovdje se opet najbolje snašao naš prekaljeni slalomaš Ante Berlengi (CRO-96) iz Šibenika i uzeo zasluženo pobjedu pred svom ostalom konkurencijom. U ukupno 7 odvoženih plovova slaloma, Ante je bio 7 puta prvi. Drugo mjesto zauzeo je Luka Mratović, a treće Saša Jančigaj.
Još jednom u slalomu organizator se iskazao kao velike ruke te je Ante mogao kući ponjeti novo jedro Simmer Slalom 7.0.    

Na kraju treba još jednom pohvaliti organizatore na velikom nagradnom fondu i uspješnoj organizaciji, što će nadam se pridonjeti da sljedeće godine u Podstrani bude prisutan barem duplo veći broj natjecatelja uz sličan vrlo bogat nagradni fond.

Najbolji slalomaši: Jančigaj, Berlengi (drži jedro Simmer), Mratović Nikola Aljinović predsjednik JK Podstrane uručio je Fanatica Groznom

Galerija slika
Ukupni rezultati za Hrvatsko državno prvenstvo u freestyle-u (pdf)
Ukupni rezultati za slalom Cup Podstrana (pdf)


(c) WSurf 2008. Sve prijedloge, sugestije i komentare šaljite webmasteru.