glavni izbornik

Reklame

reportaze
Saloon Extreme Night
Wsurf.net party (29.2.2008)Wsurf.net party-u se odazvao velik broj hrvatskih windsurfera pa i šire...
Iako Zagreb nudi odlične uvjete početnicima koji žele naučiti jedriti na dasci, uvjeta za neko veće natjecanje na državnoj razini gdje bi se skupila sva surferska elita iz cijele Hrvatske i okolice nažalost baš i nema zbog nedostatka adekvatnog mjesta te naravno vjetra. Pa ipak sa idejom popularizacije windsurfinga kao i povezivanja svih hrvatskih windsurfera, u zagrebačkoj diskoteci Saloon kao prvi event u sklopu novo pokrenute serije eventa pod nazivom Saloon Extreme Night, održan je u petak 29.2.2008 – Wsurf.net party. Bogatom programu i još većem nagradnom fondu odazvao se velik broj zagrepčana, ali isto tako i surfera iz Istre, Krka, Splita, Šibenika, Zadra, a došli su nam i susjedi slovenci. Stoga se sa pravom može tvrditi da se sva hrvatska windsurferska elita okupila po prvi puta na jednom party-u, a ne u sklopu neke regate.

Program je bio bogat, kao i nagradni fond od preko 27 000 kuna koji se djelio kandidiranim windsurferima godine i u dvije odvojene nagradne igre. Već oko 20:30h se polako počela okupljati ekipa u Saloonu, a nešto poslije 21 sati, kada se prostor Saloonovog Logica potpuno napunio počelo je premijerno prikazivanje PLUG N'PLAY 2 windsurf videa na velikom platnu i dvije LCD plazme. U sporednoj chillout sobi su se mogli pogledati uživo surfkart i surfskate M&M Sporta, daske slovenske proizvodnje - Flikka boards te Loft Sails (Fibra Nautika, St). Uz film i dobru muziku atmosfera je bila odlična.

Surfkart i surfskate - vozila za jedrenje po suhom Flikka boards štand

Nakon filma prestavljen je kratko video sa Surfkartom, a nakon toga je slijedilo izvlačenje dobitnika nagrada velike wsurf.net nagradne igre ukupne vrijednosti od preko 9000kn za sve one koji su glasali za surfera godine. Glavnu nagradu u vrijednosti od 2900kn – Neilpryde odijelo Elite 5/3 (Surfshop, Zagreb) osvojio je bibinjac Josip Sikirić. Prolimitov Boom (7Bofora, Split) osvojila je Tajana Fiolić iz Zagreba, a treću nagradu Gaastra boom (Spinsport, Zagreb) Nina Jelić iz Zagreba.

Izvlačenje dobitnika nagradne igre za glasaće Marin Polonijo iz Baške mogao je direktno preuzeti svoju nagradu

Dobitnici nagrada velike wsurf.net nagradne igre

1.) Josip Sikirić, Bibinje - odjelo NP Elite 5/3 (Surf Shop)
2.) Tajana Fiolić, Zagreb - boom Prolimit (7Bofora)
3.) Nina Jelić, Zagreb - Gaastra freeride-slalom boom (Spinsport)
4.) Sanda Jukić, Zagreb - Škola jedrenja za dvije osobe (Surf base Šimuni)
5.) Marin Polonijo, Baška - Trapez Ion Lowrider (Surf-shop.com.hr)
6.) Ivan Škarić, Postira - Babolat wind jacket (M&M Sport)
7.) Marina Ninić, Zagreb - tenisice Rip Curl  (Rip Curl Hrvatska)
8.) Vedran Vukotić, Split - RRD kratke hlače (7Bofora)
9.) Mili Cipra, Split - RRD košulja (7Bofora)
10.) Siniša Blažeka, Osijek - DaKine footstraps (Warehouse)
11.) Stipe Kovačić, Omiš - ION likra (Surf-shop.com.hr)
12.) Lana Pejnović, Zagreb - mastprotektor (Surf-shop.com.hr)

Nakon nagradne igre i kratke pauze uslijedio je vrhunac večeri, a to je bila dodjela priznanja i proglašenje windsurfera godine. Tri priznanja su dodjeljena osobama mimo glasovanja koje su naročito obilježile 2007. godinu pa je tako fotograf Goran Babić iz Pule dobio naslov najboljeg fotografa u 2007. godini. Nije teško pretpostaviti zašto ta titula ide baš Goranu koji je doslovno svaki jači vjetar u Istri popratio uvijek sa odličnim fotografijama (vidi galeriju slika). Drugo priznanje za najvećeg avanturista u 2007. pripalo je Davoru Šariću iz Zagreba koji je u ljeto 2007. bez ikakve medijske pompe u 2 tjedna prešao cijeli Jadran daskom za jedrenje od Preluke do Korčule bez pratećeg broda. Sve potrebne stvari nosio je u dvije nepromočive bačve na običnoj windsurf dasci. Treće priznanje dodijeljeno je Matku Jovanoviću (1990) iz Zagreba kao rookie of the year 2007. koji je pokazao prošle godine zavidno znanje freestyle-a na domaćim i stranim regatama. Svi dobitnici priznanja dobili su i O’Neill majce sponzora.

Marko Babić (Bubi) preuzeo je nagradu za Gorana Babića Dado i Matko

Odmah zatim je uslijedilo proglašenje windsurfera 2007. godine gdje je po broju glasova zasluženo pobjedio spličanin i olimpijac Luka Mratović. Luka je na svjetskom prvenstvu u Aucklandu izborio olimpijsku normu što mu garantira odlazak na olimpijske igre kao prvom i jedinom do sad hrvatskom olimpijcu u klasi RS:X. U sve to pokazao je i dobre rezultate u freestyleu proteklih godina. Uz prigodni pokal koje je izradila zadarska firma Ključ, glavni distributer za Oakley u Hrvatskoj uručio je Luki Thump One sunčane naočale sa mp3 playerom u vrijednosti od 5500kn.
Drugo mjesto po broju glasova pripalo je Oliveru Biljmanu iz Pule, koji je obilježio 2007. godinu ostvarivši hrvatski brzinski rekord u Namibiji (38.1 čvorova) te napravio dobre rezultate na domaćim i inozemnim regatama. Vjeko Orlandini iz Fibra Nautike uručio je Oliveru 100% karbonski jarbol u vrijednosti od 1700 kn.
Treće mjesto otišlo je u Bašku – Niki Dujmoviću koji je napravio odličan rezultat u kategoriji juniora na svjetskom prvenstvu u Turskoj (11. mjesto), a također i na domaćim regatama. Niko je kao treći surfer osvojio DaKine trapez T3 (900 kn) - Warehouse.

Nabolja 3. surfera u 2007. godini - Niko, Luka i Oliver Vjeko je uručio Oliveru jarbol

Rezultati glasovanja za windsurfera 2007. godine na portalu Wsurf.net

1.) Luka Mratović
2.) Oliver Biljman
3.) Niko Dujmović
4.) Mladen Belamarić (Grozni)
5.) Ante Berlengi
6.) Dalen Geromella
7.) Zdravko Cerovac
8.) Marin Siriščević (Sira)
9.) Vladan Desnica
10.) Janko Kapeli

 
Niko Dujmović Maca je također imao za uručiti specijalno priznanje

Svih deset kandidiranih surfera su dobili prigodne nagrade sponzora pa se može reći da se nitko nije osjećao kao gubitnik.

Party se nastavio uz DJa i obilato ispijanje alkohola - točnije votke i Red Bulla (koji je bio na akciji zahvaljujući sponzorstvu Red Bulla) sve do zadnjeg djela programa koji je bio tombola za sve posjetitelje Wsurf.net party-a sa flyerima i pripadajućim brojem kojega su mogli dobiti na ulazu u Saloon. Tom prilikom uz napetost svih prisutnih, podjeljene su 23. nagrade ukupne vrijednosti od 7000 kn. Završetkom nagradne igre dirigentska palica je potpuno predana DJu, gdje su mnogi od prisutnih ostali do samoga kraja odnosno ranih jutarnjih sati.

Vladan je odnio doma Windsurfing movie Lero je dobio majcu 7Bofora

Nagradna igra za posjetitelje Wsurf.net party-a

1.) Odjelo ION semy dry element 4/3 (Surf-shop.com.hr) - 1170kn
2.) Pro-limit team wave trapez size L (Spinsport) - 750kn
3.) SELECT freestyle wave 25 cm (Flikka Boards) – 660kn
4.) RRD duge hlače RRD (7Bofora) – 590kn
5.) DaKine lycra LS polypro (Warehouse) - 449kn
6.) Škola jedrenja za jednu osobu (KJD Tri Strijele) – 400kn
7.) Popravak daske, 50EUR (Flikka Boards) – 360kn
8.) Ruksak Mistral (Surf-shop.com.hr) – 330kn
9.) DaKine point ruksak (Warehouse) - 279kn
10.) M&M Sport poklon bon u vrijednosti od 250kn (M&M Sport)
11.) DVD Plug N'Play 2 (Tonix pictures) – 250 kn
12.) Rip Curl T-shirt (Rip Curl) – 250kn
13.) RRD majica kratkih rukava (7Bofora) – 230kn
14.) Majca mistral (Surf-shop.com.hr) – 200kn
15.) Majca ION (Surf-shop.com.hr) – 200 kn
16.) DVD Windsurfing Movie (Surf Shop) - 185 kn
17.) M&M Sport poklon bon u vrijednosti od 150kn (M&M Sport)
18.) O’Neill Boxerice (O’Neill) – 145 kn
19.) Kapa ION (Surf-shop.com.hr) – 120kn
20.) DVD Wet and Salty (X-treme video) –  100 kn
21.) DVD The Hustlers Connection (X-treme video) –  100 kn
22.) DVD The PWA Hawaii PRO (X-treme video) – 100kn
23.) O’Neill novčanik (O’Neill) - 75 kn

Budući da je u sljedeći dan u subotu bio najvljan dobar vjetar u Zagrebu i okolici nekolicina surfera se pojavila na Čiču u Velikoj Gorici, što je u principu bio dobar afterparty nakon Saloona. Tko je dvoljno rano došao i nije se bojao hladne vode mogao je uhvatiti 2 do 3 sata dobrog surfanja.

Slalomaši i raceri su došli na svoje Ekipa na afterparty-u

Na kraju želimo zahvaliti svim sponzorima koji su nam omogućili ovaj event: Oakley, Surf Shop, Tehnomobil, 7 Bofora, Warehouse, O’Neill, Spinsport, Fibra Nautika, Rip Curl Hrvatska, M&M Sport, Flikka Boards, X-treme video, Tonix pictures, Surf base Šimuni, KJD Tri Strijele. Za izradu prekrasnih pokala posebno želimo zahvaliti zadarskoj firmi Ključ, a za dizajn flyera, pokala i priznanja dizajneru Igoru Mikeliću iz Splita. Krešo iz Red Bulla je također zaslužan za izradu priznanja i projektor. Za neke ideje oko eventa idu zahvale Goranu Zeljku, a za realizaciju i pomoć Nelly Mance (www.boardforce.net). Još jednom hvala svim posjetiteljima Wsurf.net party-a za prekrasno druženje u Saloonu, a nadamo se da će ovakav event (ili možda još i bolji) se održati i sljedeće godine.

Sponzori Wsurf.net party-a

Galerija slika (preko 100 slika, TNX to: Nelly Mance)
Video (TNX to: Lero)
Reportaža o Wsurf.net paty-u na javno.com(c) WSurf 2008. Sve prijedloge, sugestije i komentare šaljite webmasteru.