glavni izbornik

Reklame


Državno prvenstvo hrvatske
Viganj (29.7-4.8.2002)


Hrvatska najjaća regata, Otvoreno Državno prvenstvo u Formuli Windsurfing i slalomu, niti ove godine nije podbacila: u malom, ali poznatom surferskom mjestu Viganj na poluotoku Pelješcu, ove se godine skupilo preko 50 takmičara iz 6 zemalja (Česka, Madjarska, Slovenija, Jugoslavija, Australija i Hrvatska), od toga čak 6 žena (3 prijavljene za FW).


U sedam dana trajanja regate, vjetar je nažalost većinu vermena bio na doljnoj granici, no razvoj opreme u poslijednjih par godina dozvolio je da se sva jedrenja odvoze u potpuno regularnim uvjetima (donji limit vjetra = 7 čvorova) i da su pritom (više-manje) svi i dalje glisirali.

start regate vodeca trojica
start regate vodeća trojica: Desnica, Vidaković, Skeplak

Zbog slabog vjetra, najavljeni slalom nije uopće vozen, ali je zato u disciplini Formula Windsurfing odvoženo čak 14 jedrenja. Sa osam prvih mjesta ukupno prvo mjesto na Otvorenom Državnom Prvenstvu osigurao si je Slovenac Stojan Vidaković (Starboard/Gaastra/Deboichet), a drugo mjesto pripalo je Zagrepčaninu Vladanu Desnici (Starboard/Gaastra/Curtis), sa 3 osvojena jedrenja. Treće mjesto zauzeo je Čeh Jan Skeplak (Starboard/Gaastra/Curtis). Tim plasmanom Desnica si je osigurao naslov Državnog prvaka 2002, drugo mjesto pripalo je Ante Berlengiju (Starboard/Gaastra), a treće Janku Kapeliju (Starboard/NorthSails), obojica iz Šibenika. U kategoriji žena, prvo mjesto zasluženo je pripalo talentiranoj Slovenki Katji Urbaniji (Starboard/Gaastra/Mesaric custom) iz Ljubljane, drugo mjesto zauzela je Madjarica Luca Gadorfalui (Mistral/NorthSails) - inace dvostruka učesnica olimpijskih igara u klasi Mistral One Design, a treće mlada Zagrepcanka Maja Krasić (Mistral/Arrows).

Skeplak, Desnica, Vidaković svi pobjednici...
Skeplak, Desnica, Vidaković svi pobjednici...

Osim za Prvenstvo Hrvatske, ova je regata bila ujedno i poslijednja za Adria Cup, kup izmedju Slovenaca i Hrvata. Prvo mjesto nakon 4 odvožene regate koje su se bodovale za Adria Cup (Portorož, Volosko, Jadrija, Viganj) pripalo je Vidakoviću, drugo mjesto Desnici, a treće je zauzeo Simon Sedmak iz Kopra.
Nadalje, ova je regata nosila bodove i učesnicima Super Cupa (kup izmedju Austrije, Italije, Slovačke, Česke, Madjarske i Slovenije). Vodeći na SC ranking listi je Vladan Desnica, a posljednja i odlučujuća regata voziti će se na Neusidlersee-u u Austriji, od 5-6.10.

Slijedeća velika regata u Formuli Windsurfing je Svjetsko Prvenstvo na Syltu, od 21-29.9.2002. Hrvatsku će nažalost zastupati samo Vladan Desnica, a velika imena brojnih prijavljenih profesionalaca (Kevin Pritchard, Antoin Albeau, Woytek Brzozowski, Phil McGain, Finian Maynard, Steve Alen, Micah Buzianis...) obečavaju puno "zabave" za sve prisutne. Detaljni dnevni izvještaji na www.formulawindsurfing.org.

Cerovac Desnica ka novoj pobjedi!
I Cerovac se okušao na posuđenoj opremi Desnica ka novoj pobjedi!

Poslijednja regata za kup Hrvatske i zatvaranje sezone biti ce vec tradicionalni Hallowind u Premanturi, od 30.10.-03.11.2002, gdje su na programu freestyle, Formula Windsurfing i puno puno dobre zabave! Zato vas očekujemo u što većem broju!

Cerovac Desnica ka novoj pobjedi!
Katja - najbolja žena na regati... Berlengi

Slikao: Matjaž Prah

fotoalbum sa Vignja (70 best of slika)

(c) WSurf 2003. Sve prijedloge, sugestije i komentare šaljite webmasteru.