glavni izbornik

chatbox

chatbox
Zadnje dodane slike
12.jpg
07.jpg
08.jpg
11.jpg
09.jpg

Slučajne slike
05.jpg
11.jpg
Picture 321_resize.jpg

Statistika galerije
6086978 pregleda slika
12088 komentara
9361 datoteka
360 albuma u 12 kategorija


Zmrzavica kontest


Bene, Europa - Najavljena zimska regata na Benama dana 05.02. nove nam 2006. godine nije privukla mnoge surfere sa Havaja, kao ni Makarske, dapače nije privukla nikoga osim 6 baba koje su na ulazu u more igrale briškulu i trešetu, pušile duvan, psovale, ne želim ni spomnjat koga, derale se jedna na drugu i gledale Siru, Berlengija, Bambija i Luku, dok su se prisvlačili. Osim baba bilo je tu i surfera znatiželjnika koji su se muvali oko Bena i bacali smeće po podu. Spomenili bi Sašu koji se friško uda, Žaru koji će se friško udat, Velju koji će se možda friško udat i Mipu koji neće. Osim njih bio je tu i glavni sudac regate Frane Buljibaba-Prpa, gdje je Buljibaba djevojačko prezime. On je snimajući kamerom i svojom frizurom, zabilježio legendarne knee-high valove na Benama.

Od važnijih ličnosti grada Splita spomenuli bi Ćuka koji ne živi u Splitu i gradonačelnika koji nije došao. Lista Velog Mista ne podržava nikakve malomišćanske aktivnosti poput surfanja, pa na sve načine pokušavaju spriječiti da se vjetrovi puštaju iznad 10 čvorova. Nasreću, nisu imali dovoljan kvorum na nečijem kominu pa prijedlog nije prošao, jer oni puštaju vjetrove kudikamo jače od 10 čvorova i većeg inteziteta. Na sreću, njihovi prethodnici nisu nikada ni mogli skupiti kvorum, pa deduktivno ništa ni napraviti kontra, a ni za surfere.

Što se tiče same organizacije regate, bila je na zavidnom novou. Bistro i čisto more, je osigurao surf shop "7Bofora", 10 čvorova vjetra su pustili gradski oci, dok su preostalih 20 čvorova osigurali "F2 surf & snow" shop, "Wave shop" i pekara "Krvave ti prasice". Osim toga na raspolaganju natjecateljima bio je restoran tik na plaži koji surferima nije nije naplaćivao jedno piće i ručak, kao ni večeru. Osim toga surferi su mogli zaigrati na mali balun na pravoj umjetnoj travi, kao i igrati se na klackalicama, no Bambi je u prvom pokušaju slomio jednu karbonsku klackalicu. Nažalost, na aluminijske klackalice surferima je zabranjeno. Osim toga bili su osigurani i besplatni pozivi preko mobitela, kao i duhan, jer su surferi mogli u kod dosta gledatelja žicat mobitele i duvan, a možeš i posudit mobitel u nekoga surfera pa nazvat nekoga, a da ne platiš ništa, jer si svoj mobitel ostavija u đžepu.

Budući da Stanko i Dejo nisu došli na Bene, nisu tamo ni bili, pa prema tome nisu ništa vrtili što drugi natjecatelji jesu, ali opet nisu. Osim Stanka i Deje, nije bio ni Robby Naish, koji po ko zna koji put nije uspio zavrtiti jibe na Benama, jer nikada nije ni bio, ali se zato slikao sa Branom i nije pozdravio sve Splitsko-kaštelanske surfere, što Josh Stone jest:

Wow man, it is really radical, awsome man, yeah man, man I'm stoked, yeah man, this is great. The Ocean, it is hawaiian spirit, the ghost of wave is feelling the nature energy in you to do that. I'm really stoked about that, man, we are all like in some grat spin of life, living the ocean through us, and redirecting that energy from our mana, man, to redirect the mana to our hearts and brain, to explore that beauty of philosophical philospophy. I'm stoked, do your stuff man, it awsome!,

na što je pak Brian Talma poručio splitsko-kaštelanskim surferima:
Spread The Energy maaan, do that loop maaan, di akšn maan, do di akšn maaan, akšn, energy, maaan, it is whole new world maaan, explore the energy, feel da wave, do your stuff maaan, relax, the action maaan, the action !

Bjor Dunkerbeck je pak poručio Bambiju: Ju hav tu go for it, und da dat uberloop, ja, und jour rajding is veri vel, aber majn rajding beser, ja, und Aj go for it. Ju nou, aj go for it, ja. Und ju drink Red bul, ja, und nord zeils ist am best, dej hav d zails dat mač maj stajl perfektli, ja. Und nord zails hast, vot aj kol, šnur-bluf-nurlgem-kajt-besund-heftigen-šmajser, ja. Und evriting am besten, ja. Und go for it, ja !

Na moru je pak bila druga priča, tj. nije se toliko pričalo, nego se surfalo. Osim surfanja, surferski klub "Zeko i potočić" iznajmili su vlakić na Benama i vozikali se okolo. Nakon surfanja, Sira, Junac, Luka, Berlengi i drugi koji nisu, niti će završit srednju školu, su razgovarali. Volumen njihovog razgovora je obuhvaćao 6-7 riječi i to: ja, lup, žensko biće u svim varijacijama, 4, kvadrat, daska, glup, si, i ,sine. Nažalost, ni stariji surferi nisu bili ništa bolji, njihov obujam razgovora uključivao je nešto drugačije riječi: gladan, žena, skuvat, povalit, prdit, leć.

Velikim umom se pokazao i tzv. Drne koji je zbog smrznutih prstiju pokušao zubima odvezat špigete na patikama da bih obukao, ali je na svoju nesreću zagrizao špigetu koja je upala u govno. Poslije smo ga vidjeli gdje je pljucao po podu i grizao mokro neoprensko odjelo da ispere usta. Netko je jednom rekao shit happens, kod drne je očito shit eatens.

Od moderne opreme na plaži vidjeli smo najmoderniji karbonski bum i to dva komada, u djelovima, kao što ni Josip nije našao svoju najmoderniju neoprensku kapu koju je obukao na nogu, umjesto na glavu, pa je na brzinu kupio novu kapu u Branka. Stipe fotograf je donio na plažu najnoviji vodonepropusni pred-analogni fotoaparat marke "Cicibambi" iz sve po 13.

Sama regata je bila windsurferskog tipa i od organizatora se očekivalo da se drži svih pravila po IFCA. Budući da prijava za regatu nije bilo - tako da se tu nismo trebali držati IFCA pravila, nije bilo ni signalizacije, kao ni nagrada, kao ni regatnog polja, kao ni discipline, kao ni sudaca, kao ni sponzora, kao ni svega. Prema tome u svim navedenim varijablama nismo bili dužni držati se IFCA pravila jer svega toga nije ni bilo. Budući da je puhao vjetar, i da su natjecatelji bili ljudi, što odgovara IFCA pravilim, smatramo da su IFCA pravila u potpunoj strogosti zadovoljena ! Iako se za neke surfere ne može reći da li su ljudi ili nešto drugo.

Tako je završila prva Zmrzavica Kontest.
0 komentara [by: drna, 6.2.2006]

ime:     [formatiraj text] (?)
smile wink wassat tongue laughing sad angry crying 

Samo registrirani korisnici mogu dodavati komentare. U slucaju da ste niste još registrirali to možete uciniti ovdje.


Reklame

Trazilica

pretraži novosti
pretraži forum
pretraži galeriju slika

slika tjedna

arhiva - slika tjedna

anketa
Koliko velik je bio najveći val po kojem ste jedrili na dasci?
< 50cm
50cm - 1m
1m - 2m
2m - 3m
3m - 4m
4m - 5m
> 5m
ne znam

pogledaj rezultate

arhiva anketa

vrijeme
Mjesto smjer vjetra brzina vjetra (cvorovi) temperatura zraka (C) izmjereno u (sati)
Dubrov. var 0 l 1:l
Pula var 0 l 1:l
Rijeka var 0 l 1:l
Split var 0 l 1:l
Varaždin - 0 3 05:00
Šibenik - 0 12 22:00
Zadar var 0 l 1:l
Zagreb var 0 l 1:l
Beaufort skala

forum
pomoc oko odabira opreme - 16:05h, 23.5.13 (odg. #3)
oldschool vs. newschool daske - 12:01h, 12.6.12 (odg. #1)
Boom grip materijal - 10:33h, 09.5.12 (odg. #4)
Ukraden Duke 5.9 - 20:05h, 18.3.12 (odg. #0)
pozdrav ,početnik - 16:23h, 12.11.11 (odg. #9)

oglasi
Potražnja: Ponuda:

Potraznja potražnja
117 oglasa u databazi,
zadnji od 05.11.2023
Ponuda ponuda
890 oglasa u databazi,
zadnji od 23.03.2024

vazni linkovi
7 bofora
JK Podstrana
Surfanje
Hrvatska Udruga Klubova Jedrenja na Dasci
KJD Zagreb
Surf klub "Tri Strijele"
Surfmania.net
Totisurf.com
Windsurfing Koprivnica
Windsurfing Style Team
Prognostičke karte - Meteoadriatic
Adriakite
Boardforce
Kayak & SUP Hvar
Hiking Hvar

info
Impressum
Reklamni prostor

1 korisnik je trenutačno na ovoj stranici


posjetitelj od 1998

u slučaju da uočite mrtvi link, neku grešku, želite poslati neki komentar ili prijedlog u svezi stranica - onda to možete učiniti u feedback forumu


(c) WSurf 2015. Sve prijedloge, sugestije i komentare šaljite webmasteru.